Reglement van het Douwe Boomsma Toernooi

• De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KNVB;

• Alle wedstrijden duren 2 x 10 minuten, na de eerste helft wordt er gelijk gewisseld van speelhelft; voor elke wedstrijd is er 23 minuten beschikbaar;

• Tijdens het toernooi wordt er gewerkt met een centrale tijdwaarneming. Deze is bindend zodat wedstrijden tegelijk zijn afgelopen. Een scheidsrechter moet dus affluiten op het moment dat dit aan wordt gegeven door de centrale waarneming. Alleen een reeds toegekende strafschop wordt nog genomen;

• Puntentelling: 3 punten bij een overwinning, 1 punt bij een gelijkspel en 0 punten bij verlies;

• Elk team or een plaats op de ranglijst in de poule gelden achtereenvolgens:

– het aantal punten;

– het doelsaldo;

– het aantal gescoorde doelpunten voor;

– het onderling resultaat.

Als er dan nog teams zijn die exact gelijk staan, dan worden er strafschoppen genomen. Eerst een serie van drie strafschoppen, om en om te nemen door drie verschillende spelers. Indien hierna nog geen beslissing is gevallen, worden er om en om strafschoppen genomen. Eerst door spelers die in de eerste serie nog geen strafschop hebben genomen en eventueel daarna weer door spelers uit de eerste serie tot er een beslissing is gevallen.

De strafschopbepalingen gelden ook als er bij de kruisfinales na de reguliere speeltijd geen beslissing is gevallen. Vanwege de tijd start de penaltyserie direct na afloop van de wedstrijd. Elk team neemt drie penalty’s, er wordt dus NIET verlengd. De volgende wedstrijden (ook op de overige velden) beginnen pas na deze strafschoppenserie(s);

• Elk team dient 30 minuten voor aanvang van het toernooi zich te melden bij de toernooileiding. Dit is belangrijk aangezien het wedstrijdschema aangepast dient te worden als er onverhoopt een team niet (tijdig) aanwezig is, waardoor een ander team wellicht al eerder in actie moet komen;

• Elk team dient zich minimaal 5 minuten voor aanvang van iedere vastgestelde wedstrijd bij het aangewezen speelveld te verzamelen;

• Het eerstgenoemde team is het thuisspelende team en speelt aan de kant van de kantine. Het uitspelende team dient indien nodig zelf voor afwijkende (uit)shirts te zorgen; Dus ieder team moet eigen reserveshirts meenemen !

• Het toernooi wordt gespeeld op drie velden: veld A, veld B en veld C. Het kunstgrasveld is beschikbaar voor een warming-up.

• De scheidsrechter mogen spelers voor 5 minuten uit het veld sturen. Er mag dan geen andere speler in zijn/haar plaats worden ingebracht. Bij een rode kaart beslist de scheidsrechter samen met de toernooicommissie wat de sanctie is voor de rest van het toernooi voor de speler;

• Tijdens de poulewedstrijden en finalewedstrijden dienen de teams zelf voor assistent-scheidsrechters te zorgen. Tijdens de troostfinale en finale wordt er (waar mogelijk) gebruik maakt van toernooischeidsrechters die fungeren als assistent-scheidsrechters;

• In gevallen waarin bovenstaande niet voorziet, beslist de toernooileiding.

Huishoudelijk Reglement Douwe Boomsma Toernooi

• Voetbalvereniging CVVO stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen en/of lichamelijk letsel. De leiders dienen alle voorwerpen van waarde zelf in bewaring te nemen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de kluisjes welke aanwezig zijn bij de toernooicommissie. Gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven bij de toernooicommissie;

• Bij nawijsbare vernielingen aan onze eigendommen en/of gehuurde opstallen (bijv. de tenten) zullen de kosten van vervanging of herstel in rekening worden gebracht bij de betrokken vereniging, waarvan een speler schade heeft veroorzaakt;

• Wij verzoeken alle leiders er op toe te zien dat de gebouwen, kleedkamers en velden ordelijk gebruikt en achtergelaten worden;

• Het is verboden om stoelen en/of tafels uit de kantine en/of de terrassen, mee te nemen naar de velden;

• Op last van de KNVB is het niet toegestaan glaswerk mee naar buiten te nemen;

• De toernooicommissie van het Douwe Boomsma Toernooi is te herkennen aan de blauw gekleurde shirts en/of blauwe jassen;

• EHBO is aanwezig tijdens het toernooi en is te vinden. De EHBO’ers zijn te vinden in de bestuurskamer en/of op het sportpark. De EHBO’ers zijn duidelijk te herkennen aan hun opvallende kleding;

Heeft u tijdens het toernooi opmerkingen en/of vragen?

Kom dan langs bij de toernooicommissie die te vinden is in de commissiekamer.